Common Car Rear Suspension Frame vorm Classificatie:

- 2021-08-12-

Niet-onafhankelijk veersysteem

Het structurele kenmerk van het niet-onafhankelijke veersysteem is dat de twee wielen zijn verbonden door een integraal frame en dat de wielen samen met de as onder het frame of de carrosserie zijn opgehangen door middel van een elastisch veersysteem. Onafhankelijk veersysteem heeft een eenvoudige structuur, lage kosten, hoge sterkte, eenvoudig onderhoud, rijden voorwielpositionering verandert kleine voordelen, maar vanwege het comfort en de rijstabiliteit zijn slecht, in principe niet meer gebruikt in moderne auto's, dit soortAuto achterwielophangingwordt gebruikt in vrachtwagens en bussen.

Onafhankelijk veersysteem

Onafhankelijke wielophanging is waar de wielen aan elke kant afzonderlijk onder het frame of de carrosserie worden opgehangen door een elastisch veersysteem. De voordelen zijn: lichtgewicht, verminderen de impact van het lichaam en verbeteren de grondhechting van het wiel; De zachte veer met kleine stijfheid kan het comfort van de auto verbeteren. De motorpositie kan worden verlaagd, het zwaartepunt van het voertuig wordt ook verlaagd, om de stabiliteit van het voertuig te verbeteren; De linker- en rechterwielen springen alleen, niet coherent, kunnen het lichaam van de kanteling en trillingen verminderen. Het onafhankelijke ophangsysteem heeft echter de voordelen van een complexe structuur, hoge kosten en onhandig onderhoud. Moderne auto's gebruiken meestal een onafhankelijk ophangsysteem, volgens de verschillende structuurvorm kan het onafhankelijke ophangsysteem worden onderverdeeld in transversaal armtype, longitudinaal armtype, multi-link-type en kaarstype.

Dwarsarm ophangsysteem

Het wishbone-ophangingssysteem verwijst naar het onafhankelijke ophangingssysteem dat de wielen in het dwarsvlak van de auto slingeren. Volgens het nummer van de wishbone is deze verdeeld in een double wishbone en een single wishbone ophangsysteem. Enkele dwarsarm heeft de voordelen van een eenvoudige structuur, een hoog rolcentrum en een sterke rolweerstand. Maar zoals nu met de verbetering van de snelheid van auto's, zal een te hoog rolcentrum een ​​grote verandering van de wielspoed veroorzaken wanneer het wiel klopt, en de bandenslijtage zal verergeren. Bovendien is de verticale krachtoverdracht van de linker- en rechterwielen te groot bij scherpe bochten, wat leidt tot een toename van de helling van het achterwiel, waardoor de stijfheid van het achterwiel aan de zijkant wordt verminderd en de ernstige toestand van het trillen van de staart bij hoge snelheden tot gevolg heeft.

Het onafhankelijke wielophangingssysteem met enkele draagarm wordt veel gebruikt in achterwielophanging, maar wordt zelden gebruikt omdat het niet kan voldoen aan de eisen van rijden op hoge snelheid.

Onafhankelijk ophangsysteem met dubbele arm, afhankelijk van het feit of de boven- en onderarm dezelfde lengte hebben, en verdeeld in een dubbele arm van gelijke lengte en een ophangsysteem met dubbele arm van ongelijke lengte. Het dubbele wishbone-ophangingssysteem van gelijke lengte kan de hoek van de kingpin constant houden wanneer de wielen op en neer springen, maar de wielsteek varieert sterk (vergelijkbaar met de single wishbone), waardoor ernstige bandenslijtage ontstaat, wordt nu zelden gebruikt. Voor de ongelijke lengte van het ophangsysteem met dubbele draagarmen, zolang de juiste selectie, optimalisatie van de lengte van de bovenste en onderste draagarm, en door een redelijke lay-out, kunt u de wielbasis en de voorwielpositioneringsparameterwijzigingen binnen een acceptabel bereik maken van limieten, om het voertuig een goede rijstabiliteit te garanderen. Het ophangsysteem met dubbele dwarsarm van ongelijke lengte is veel gebruikt in het voor- en achterwielophangingssysteem van auto's, sommige sportwagens en achterwielen van auto's gebruiken ook dit soortAuto achterwielophanging.

Multi-link ophangsysteem

Multi-link ophangsysteem is een ophangingssysteem dat bestaat uit 3-5 stangen gecombineerd om de positie van het wiel te regelen. Multi-link type kan het wiel rond de lengteas van de auto laten zwaaien in twee vaste hoekassen, is een compromis tussen de dwarsarm en langsarm, kies op de juiste manier de as van de achterbrug en de lengteas van de auto inbegrepen Hoek gevormd door de as kan de voordelen van een dwarsarm- en langsarmophangsysteem in verschillende mate verkrijgen en kan voldoen aan de verschillende vereisten van serviceprestaties. Het belangrijkste voordeel van het multilink-ophangingssysteem is dat er weinig verandering is in de wielbasis en het voorste harnas wanneer de wielen stuiteren, ongeacht of de auto in de rij- of remtoestand is, kan worden uitgevoerd volgens de intentie van de bestuurder om te sturen soepel, zijn nadeel is dat de auto op hoge snelheid wanneer het fenomeen van de asschommeling.

Longitudinaal armophangingssysteem

Longitudinaal arm onafhankelijk ophangsysteem verwijst naar het wiel in het langsvlak van de structuur van het zwenksysteem van het voertuig, en verdeeld in een enkele langsarm en dubbele langsarm twee vormen. Een enkelvoudig langsarmophangsysteem wanneer het wiel op en neer springt, zal ervoor zorgen dat de achterste hoek van de kingpin een grote verandering produceert, dus het stuurwiel met enkelvoudige langsarmophanging wordt niet gebruikt. De twee armen van een ophangsysteem met dubbele arm zijn meestal even lang en vormen een parallelle structuur met vier staven, zodat de achterste hoek van de kingpin hetzelfde blijft als het wiel op en neer springt. Dit soortAuto achterwielophangingwordt meestal toegepast op het stuur.

Kaars ophangsysteem

De structuur van het kaarsophangsysteem bestaat uit wielen die op en neer bewegen langs de as van de kingpin, die stevig aan het frame is bevestigd. Het voordeel van het kaarsophangsysteem is dat wanneer het ophangsysteem wordt vervormd, de positioneringshoek van de kingpin niet zal veranderen, alleen de wielbasis en wielbasis veranderen iets, dus het is vooral gunstig om de stoombesturing stabiel te houden en het rijden is stabiel . Maar het ophangsysteem van het kaarstype heeft een groot nadeel: dat wil zeggen, de zijdelingse kracht wanneer de auto rijdt, wordt allemaal gedragen door de kingpin-huls in de kingpin, wat resulteert in een verhoogde wrijvingsweerstand tussen de huls en de kingpin, slijtage is ook meer echt. Dit soortAuto achterwielophangingwordt nu niet veel gebruikt.